text

ŽITNÉ KVASOVÉ PEČIVO: ochutnávky, přednášky, MOŽNOST OBJEDNÁVKY ,,NA MÍRU"
BEZ.VADNÉ VAŘENÍ: kurzy, pravidelná setkání, 29.9. od 16.30 hod, ochutnávky, přednášky, VAŘENÍ NA RŮZNÝCH AKCÍCH A POBYTECH

čtvrtek 21. února 2013

Čočka červená loupaná

Země původu: Kanada

Původ:
Čočka pochází z Přední Asie a součástí lidské potravy je již od neolitu. Po sojových bobech a konopí má čočka třetí nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin – 26 %. Díky tomu tvoří v mnoha částech světa velmi důležitou složku stravy. Je tomu tak zejména v Indii, jejíž obyvatelstvo tvoří z velké části vegetariáni.

Něco o ní:
Červená čočka obsahuje jak je výše uvedno rostlinné bílkoviny a také vlákninu. Z minerálních látek je zastoupen draslík, fosfor, hořčík a vápník. Obsahuje i mnoho železa. Je vhodná při odtučňovacích kúrách, reguluje funkci střev a je dobrou prevencí proti zácpě.

Tipy do kuchyně:
Tato čočka je známá svou krátkou dobou přípravy (cca 15min). Je velmi oblíbená zejména pro zahušťování polévek neboť vytváří kašovitou strukturu, je vhodná i na pomazánky.
Pokud zkombinujeme čočku a přírodní vitamín C (např citrón) dosáhneme usnadnění vstřebávání železa do organismu.
Dopřejte si čočkový salát zkombinovaný s citronem.


Uskladnění: Uchovávejte v suchu, chladu a klidu. Doporučujeme skladovat v uzavřené skleněné nádobě.

Cena : 70 Kč/kg

Žádné komentáře:

Okomentovat